Beleef meer

Bezoek zondag het Red Star Line Museum

Een congres is veel meer dan debatteren alleen, het is een beleving! Maak er samen met de Open Vld kopstukken een gezellig weekendje Antwerpen van.

 • Op zondagnamiddag kan je als Open Vld-lid aan de spotprijs van €4 het weekend afsluiten met een bezoek aan het mooie Red Star Line-museum. Met hun hele leven gepakt in enkele koffers, nemen miljoenen mensen vanaf 1800 de boot vanuit Europa naar Amerika. Op weg naar vrijheid! Kinderen mogen gratis binnen, matrozen en kapiteins voorzien een op maat gemaakt programma voor hen. Ontdek dit museum samen met enkele Open Vld politici.
 • Waarom heen en weer rijden, als er zoveel te beleven valt? We voorzien hotelarrangementen aan scherpe prijzen bij twee 4-sterrenhotels, ontdek er alles over op de pagina ‘praktisch’ op deze website.

Work hard, play hard!

Congresseren doe je bij de liberalen niet alleen overdag. Op zaterdagavond voorzien we naast goed gezelschap ook een drink in het op wandelafstand gelegen ‘Plein Publiek’ (Van Craesbeeckstraat 33 te Antwerpen). Kom na de congreswerkzaamheden van zaterdag mee een pintje drinken en geniet van het gratis vat! Ook op vrijdagavond en zondagmiddag voorzien we versterking van de innerlijke mens, jullie zijn van harte welkom tijdens de receptie.

Lunch met onze Open Vld toppolitici!

Maak je hoofd leeg op zaterdagmiddag en geniet mee met de Open Vld toppolitici van een 2-gangenlunch met drank in huisbrouwerij Het Pakhuis (vlak naast De Zuiderkroon) aan €29,5 per persoon. Je hebt keuze uit:

 • Blonde biersoep (groentesoep aangelengd met onze ‘Antwerpse blonde’) of Tomatenroomsoep
 • Rundsstoverij met ‘Antwerps Bruin’, slaatje en frietjes of
  Huisbereide vol-au-vent, slaatje en frietjes of
  Salade ’t Pakhuis: salade met scampi, gerookte ham en Parmezaanschilfers of
  vegetarisch alternatief
 • Inclusief 1 huisbier of glas wijn, water en koffie of thee met versnaperingen én een liberaal kopstuk aan tafel

De Sint komt aan! (Brave) kinderen van harte welkom 😉

Terwijl de ouders congresseren worden op zaterdag en zondag de kinderen professioneel opgevangen en kunnen ze deelnemen aan verrassende workshops

 • Vrijdagavond: geen kinderopvang
 • Zaterdag: algemene kinderopvang aangevuld met extra plezier
  • Circusworkshop in voor- en namiddag
  • Aankomst van de Sint. Hij meert die dag aan vanuit Spanje in Antwerpen. We vertrekken op de middag vanuit de Zuiderkroon om hem op te wachten. Kinderen die meewillen moeten vergezeld zijn van een volwassen begeleider.
 • Zondag:
  • Algemene kinderopvang aangevuld met kunstendag voor kinderen.
  • Bezoek aan het fotomuseum in de voormiddag. Vertrek vanuit de Zuiderkroon, op slechts 3 minuten wandelafstand. Ze krijgen er een rondleiding digitale fotografie mét opdrachten. Een voormiddag vol tips en tricks om het fotograferen met hun smartphone helemaal onder de knie te krijgen. Voor kinderen vanaf 10 jaar, plaatsen zijn beperkt dus haast je om in te schrijven.

In de namiddag, wanneer de ouders het Red Star Line museum bezoeken, kunnen de kinderen daar met ‘Kids Ahoy’ zelf opdrachten uitvoeren en hierdoor het verhaal ontdekken. Omwille van de kunstendag zijn er ook kapiteins, matrozen en reizigers die het hele Red Star Line-verhaal op kindermaat vertellen.

KINDEREN INSCHRIJVEN: KLIK HIER

Hele dag workshops voor jouw lokale campagne!

We organiseren een unieke infomarkt en workshops speciaal voor de bestuursleden van onze afdelingen: tijdens de congreswerkzaamheden is er parallel in De Zuiderkroon een heuse ‘Dag van de afdeling – Campagne 2018’. parallelprogramma staat volledig in het teken van hoe Open Vld jou en je afdeling het komende jaar zal ondersteunen. Je vindt er een informatiemarkt omtrent het opstellen van lijsten, de lokale burgerkrant en website, de lokale actiedagen en je kan er de lidkaarten 2018 en nieuwjaarsaffiches afhalen. Tegelijkertijd vinden er op regelmatige tijdstippen workshops plaats rond ons campagneplatform Kadanza, hoe gebruik ik Facebook en Instagram tijdens mijn campagne, kunnen er foto’s genomen worden met onze kopstukken en nog zoveel meer. Dit is ook dé kans om je stem te laten horen en input te geven.

 

 • Social Media 1 : Hoe communiceren op Facebook? (9u – 10u / 14u-15u)
 • Social Media 2 : Hoe adverteren op Facebook? (voor gevorderden!) (10u30 -11u30 / 15u30 – 16u30)
 • Huis-aan-huisacties : Hoe, waarom en praktische info? (9u – 10u / 14u – 15u)
 • Mijnlokaalbestuur.be : Kadanza, Flash/Burgerkrant (10u30 – 11u30 / 15u30 – 16u30)

 

Doorlopend uitgebreide infomarkt. Afdelingen kunnen de lidkaarten van hun leden ophalen.